Etichete

, , , ,


Like traista in bat

Gheorghe postează pe Fb: “Dacă bărbatul ar fi conştient de valoarea pe care o are femeia ar umbla în 4 labe”.

 
Tot satul vuieşte.

 

Maria, consoarta, îi dă like. Citeşte măgulită, plasând virgula după cuvântul “femeia”. Adică: “Dacă bărbatul ar fi conştient de valoarea pe care o are femeia,[virgulă] ar umbla în 4 labe”. Este mândră că are un asemenea bărbat care îi recunoaşte şi apreciază valoarea. Ar şi comenta, dar îi e frică să nu gafeze. Şi nici nu e sigură cum se scrie “aşa-i”.

 
Ion, prietenul lui de-o viaţă îi dă like pe loc, citind virgula înaintea cuvântului “femeia”. Adică: “Dacă bărbatul ar fi conştient de valoarea pe care o are ,(virgulă) femeia ar umbla în 4 labe”. Adaugă şi un comment:înseamnă că Maria te-a descoperit doar pe jumătate”.

 
Învăţatul satului citeşte de trei ori, ţuguindu-şi buzele şi scărpinându-se după ureche. Descoperă că lipseşte o virgulă. Dă totuşi like pentru că apreciază erudiţia lui Gheorghe şi felul corect în care a folosit condiţionalul optativ în sintaxa frazei.

 
Popa face semnul crucii şi ignoră acest post.

 
Leana, panarama satului, e convinsă că este un mesaj cifrat pentru ea. Nu dă like ca să nu bată la ochi dar face repede un selfie în 4 labe şi îi trimite lui Gheorghe pe privat.

 
Beţivul satului citeşte doar prima parte “Dacă bărbatul ar fi conştient…” şi îşi dă seama că nu e pentru el.

 
Vasile, primarul, ridică dintr-o sprânceană şi găseşte postarea profundă, inteligentă şi interesantă. Nu dă like sau share, că nu se cade să recunoască că citeşte pagina lui Gheorghe, care e un nimeni în sat, dar copiază fraza cu copy-paste şi o postează pe Fb lui personal.

 
Sărmanul satului, speră să obţină de la Gheorghe nişte bani de-o pâine. Dă like instant fără să citească. Adaugă şi un comment “Superb. Profund. Unic”. Apoi dă share să fie sigur că Gheorghe a observat că îl adulează şi îl urmează necondiţionat.

 
Medicul satului se simte dator cu un commentMersul biped este caracteristic omului, fiind rezultatul evoluţiei sale. Acesta a condus la importante schimbări anatomice care fac nerecomandată şi dificilă deplasarea în 4 labe”.

 
Filozoful satului nu se poate abţine şi contribuie cu un like şi un commentunii se târăsc, alţii merg de-a buşilea. Cei mai mulţi merg biped. Foarte puţini însă îndrăznesc să zboare”.

 
Înţeleptul satului cântăreşte îndelung fraza şi îl întreabă pe Gheorghe ce a vrut de fapt să spună.
“M-a învăţat Leana să caut pe Google după cuvinte cheie. Am vrut şi eu să învăţ poziţii noi de calitate, aşa că am cautat după “bărbat”, “femeie”, “valoare”, “4 labe””.

***

Morala:
– fiecare vede ce doreşte să vadă şi reacţionează în funcţie de capacitate şi interese
– cele mai controversate subiecte, generează engagement mare
– uneori nu e obligatoriu să ştii ce spui, contează să fii popular
– are ea virgula doar un milimetru, dar uneori un milimetru chiar contează!

Reclame