Etichete

, ,


kicking assNu o să înţeleg niciodată de ce unii oameni caută să se înconjoare de slugi.
De ce apreciază atitudinea servilă şi sunt încântaţi când li se spune exact ceea ce doresc să audă?
Mă refer la oameni intelectuali, aflaţi în plin avânt personal şi profesional, ajunşi pe trepte ierarhice înalte.

 

De ce ai prefera să ţi se dea dreptate fără crâcnire în loc să ţi se prezinte un punct de vedere realist, cu alternative şi argumente?
Ce poate fi atât de reconfortant să ai cu bună ştiinţă în jurul tău oameni falşi şi fără personalitate?

 
Pentru că sluga e slugă, indiferent de stăpân. Ăsta e rolul ei: să spună ceea ce vrei tu să auzi. Să execute ceea ce vrei tu să facă, contra unui preţ. E doar o iluzie că te poţi baza pe ea. Se schimbă mâna care o hrăneşte, se schimbă şi comportamentul. Doar pentru că nu te contrazice niciodată, nu înseamnă că te preţuieşte şi te respectă. Şi nici că te apreciază sau ca îţi dă dreptate. Înseamnă doar că te pândeşte.

 
Cum un om inteligent nu realizează un lucru atât de evident?
Cât de mare să îţi fie vanitatea şi nesiguranţa ca să te poţi bucura de un gudurat fals? M-am gândit că poate fi vorba de o manieră rudimentară de a-ţi alimenta iluzia puterii. Pot să înteleg dorinta temporara de a fi adulat şi recunoscut ca „şef de trib”. Mai ales când resimţi o nevoie acută de afirmare si informal nu reuşeşti să obţii apreciere. Dar nu înţeleg de ce te-ai minţii pe termen lung. De ce ai face din slugă omul tău de încredere. E ca şi cum ai merge la bordel. Ştii că se preface că te place, şi totuşi te duci. O plateşti de cateva ori, dar nu o iei de nevastă! Şi îţi mai iei şi nişte măsuri preventive!

 
Nu întâmplător cele mai răsunătoare trădări din istorie au venit din partea celui considerat “mâna dreaptă”. Pentru că sluga nu este un individ modest şi cu capacitate intelectuală redusă. Dimpotrivă. Ca să te poţi purta cu slugărnicie ai nevoie de capacitate uriaşă de disimulare, stăpânire de sine şi multă determinare. Ai nevoie de coate tocite ca să execuţi pozitia patrupedă, buze groase ca să pupi continuu, ochi ager ca să fixezi oportunitatea căţărării şi mult tupeu ca să pretinzi a fi ceea ce nu eşti.

 

***
În spatele fiecarui bărbat de succes se spune că stă o femeie puternică.
În spatele fiecarui manager de succes stă un personaj care îl stimulează şi îl provoacă continuu.
În spatele fiecarui manager slab şi nesigur, stă o slugă.

Reclame