Etichete

, , , , , , , , , , , , , , ,


Se vorbește mult despre educația prin artă.

Între a mi se cere să fac ceva pentru că așa e bine ori pentru că trebuie și a mi se induce într-un mod creativ cât de rău poate fi dacă nu fac acel lucru, a doua variantă are șanse infinit mai mari să stârnească o acțiune.

Asta nu numai pentru că binele și răul sunt noțiuni relative iar cuvântul trebuie irită, dar și pentru că verbalul, paraverbalul și nonverbalul ne impactează diferit.

 

Arta ne oferă ocazia introspecției, autocunoașterii dar și posibilitatea de raportare la celălalt și la societate în general. Arta ne modelează comportamentul, gândirea, atitudinea și trăirile. Fără prezența artelor în procesul educativ, modelarea personalității tinerilor nu ar fi posibilă.

De la această premisă pleacă și Every Can Counts România, programul european dedicat reciclării dozelor din aluminiu, care atrage atenţia tinerilor asupra protejării mediului printr-o manieră inedită si creativă: o piesă de teatru!

„Hope (Speranţă)” este o piesă de teatru scrisă şi jucată de şapte elevi de la Colegiul de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, sub coordonarea actriţei Monica Davidescu. Scenariul va fi pus la dispoziţia cluburilor de teatru dedicate tinerilor din toată ţara.

„Responsabilitate, respect, grijă, asta înseamnă pentru mine a recicla. Educaţia copiilor noştri în acest sens e responsabilitatea noastră. Câştigul e respectul pentru ei înşişi, pentru ceilalţi, pentru mediul înconjurător. Grija pentru aproapele nostru ne face mai buni” declară Monica Davidescu

Piesa pregătită de elevii Adnan Magsi, Antonio Lupu, Diana Mihalaşcu, Maria Ninu, Oltina Lungu, Danial Mohebbi, Matei Teodorof este o poveste obişnuită din viaţa tinerilor, care introduce tema ecologiei şi reciclarea dozelor din aluminiu pe înţelesul tinerilor. Audienţa recomandată: clasele V-XII. Piesa va fi prezentată publicului tânăr pe 27 şi 28 martie, între orele 11.00 – 13.00, în Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor. Vizionarea este gratuită, în baza unei rezervări la adresa office@imagefactory.ro. Accesul în sala de spectacol se face în baza unei doze din aluminiu 🙂

„Adolescenţa este o etapă importantă în viaţa fiecăruia dintre noi. Este perioada în care ne formăm deprinderi, ne clădim personalitatea și trăim poate cele mai intense experienţe. Am ales adolescenți pentru a transmite într-un mod experienţial îndemnul de a recicla și de a proteja mediul în care trăim. Ei către ei, colegii, prietenii lor, pentru că în acest mod vor înțelege mai bine ceea ce se întâmpă în jurul lor și cum pot acționa pentru a schimba totul în bine. Nepăsarea nu va mai exista în vocabularul lor după vizionarea acestei piese care le arată că prin gesturi simple și la îndemână oricui, pot salva chiar o viaţă.” Declară Adina Magsi, Director General Asociaţia AlucroEvery Can Counts.

Cine sunt actorii şi ce  spun despre implicarea lor?

Adnan Magsi, 15 anihttps://youtu.be/ARfjWEMAJIM

Antonio Lupu, 16 anihttps://youtu.be/U00wEObyfhE

Diana Mihalaşcu, 15 anihttps://youtu.be/jOvxuhAPUGs

Maria Ninu, 15 anihttps://youtu.be/FfsTK4R69nU

Oltina Lungu, 15 anihttps://youtu.be/S5qLVUFJUhY

Danial Mohebbi, 15 anihttps://youtu.be/0TZlcpFGV4E

Matei Teodorof, 17 anihttps://youtu.be/rLT278ymf3g

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti şi cu sprijinul Rompack Management.

***

Personal salut inițiativa, încurajez și susțin astfel de demersuri.

Răsplata muncii tinerilor elevi nu o constituie doar cât de plină va fi sala sau cât de multe aplauze vor primi, ci mai ales cu cât va crește procentul de doze de aluminiu reciclate ca urmare a actului lor artistic, în special, și procentul de materiale reciclate în rândul tinerilor, în general.

Iar asta nu mai depinde de ei!

 

Reclame